facebook twitter Reactie plaatsen 
TRUMP & RAKETMAN
Auteur Bericht
Bertus Offline
Posting Freak

Berichten: 2.880
Lid sinds: Aug 2014
Bericht: #1
TRUMP & RAKETMAN
Trump wil ‘raketman’ verwijderen
1 uur geleden Marcel Vink

PYONGYANG - De wereld kan waarschuwen wat het wil, maar inmiddels zit er geen enkele rem meer op Donald Trump en Kim Jong-un als het om elkaar bedreigen gaat. De vraag is wie als eerste echt zijn hoofd verliest.
[Afbeelding: .JPG]
Beide staatshoofden halen alles uit de kast om hun vijand zoveel mogelijk te provoceren. De Noord-Koreaanse dictator is daar altijd zeer bedreven in geweest, en weet dat Trump geen Barack Obama is, die de kunst van de zelfbeheersing als geen ander onder de knie had, zelfs toen Kim hem een ‘vieze aap’ noemde.


De Republikein is eerder een heethoofd, een impulsieve leider die met zijn acties ook regelmatig wanhoop zaait bij zijn eigen medewerkers, omdat zij beseffen hoe desastreus de gevolgen kunnen zijn. Als Trump straks als eerste militair ingrijpt, zal vooral hij verantwoordelijk worden gehouden voor de dramatische consequenties.

Dat vuurtje stookt Kim graag op. Gisteren was er op staatszender KRT te zien hoe tienduizenden inwoners van het land meededen in een anti-Amerikaanse optocht op het Kim Il-sungplein in Pyongyang.

Ook toonde de staatstelevisie van het Oost-Aziatische land een fictief filmpje waarin een Amerikaans schip werd vernietigd door een Noord-Koreaanse raket.

Precies die raketten vormen, samen met de nucleaire ontwikkeling, de voornaamste bron van de escalatie. Pyongyang zegt in staat te zijn atoomkoppen op de projectielen te kunnen bevestigen en dreigt die op de VS af te schieten. Minister van Buitenlandse Zaken Ri Yong-ho lokte dit weekeinde op zijn beurt de Amerikaanse president uit zijn tent door te stellen dat Washington een preventieve aanval kan verwachten.

,,Het is onvermijdelijk dat er Noord-Koreaanse raketten op Amerika worden afgeschoten”, zei Ri tijdens een bijeenkomst van de Verenigde Naties, kort nadat er Amerikaanse bommenwerpers en gevechtsvliegtuigen dichter langs de oostkust van zijn land waren gescheerd dan voorheen. Om eraan toe te voegen: ,,Het is een illusie om te denken dat we inbinden. Niet voor een centimeter.”

Trump had kort daarvoor, via zijn gebruikelijke Twitter-tirade, aangegeven dat hij de despoot van zijn troon wil stoten. ,,Als de woorden van de minister van Buitenlandse Zaken van de ‘Kleine Raketman’ afkomstig zijn, zal hij niet veel langer blijven zitten!”

Zo heeft Kim wat hij wil: direct contact – hoe slecht ook – met de belangrijkste leider op aarde, van wereldmacht Amerika. Al zal Trump er waarschijnlijk inderdaad alles aan doen om de pafferige dertiger, inmiddels de grootste vijand van de VS, zo snel mogelijk van het wereldtoneel te laten verwijderen.
http://www.telegraaf.nl/buitenland/29364...an___.html
24-09-2017 20:56
Reageren op dit bericht
Petra Offline
Posting Freak

Berichten: 2.142
Lid sinds: Aug 2014
Bericht: #2
RE: TRUMP & RAKETMAN
Het is bizar. Net een film van Borat...
26-09-2017 09:49
Reageren op dit bericht
Reactie plaatsen