facebook twitter Reactie plaatsen 
het internet wankelt
Auteur Bericht
Bertus Offline
Posting Freak

Berichten: 2.880
Lid sinds: Aug 2014
Bericht: #1
het internet wankelt
https://www.rtlnieuws.nl/technieuws/giga...wereldwijd
12-05-2017 19:39
Reageren op dit bericht
Bertus Offline
Posting Freak

Berichten: 2.880
Lid sinds: Aug 2014
Bericht: #2
RE: het internet wankelt
Nieuw gijzelvirus ontdekt: nog groter dan Wannacry
Computerexperts hebben een tweede wereldwijde aanval met gijzelsoftware ontdekt. Dat meldde de Amerikaanse omroep ABC News vandaag. Er zouden honderdduizenden computers zijn getroffen, vooral veel in de VS.

ANP 17-05-17, 16:28 Laatste update: 17:00
3
Het bedrijf Proofpoint stuitte op de nieuwe aanval bij onderzoek naar de vorige, afgelopen vrijdag met ransomware Wannacry. Het virus gijzelt de computer en dat kan door betaling van een afkoopsom in bitcoins ongedaan worden gemaakt. ,,Het nieuwe virus gaat subtieler te werk en gebruikt de hackertools die verspreid werden door de NSA en de zwakke plekken die nu zijn opgelost door Microsoft", aldus Nicolas Godier, computerbeveiligingsexpert van Proofpoint

Bij de nieuwe, volgens de experts minder opvallende, aanval zijn net als afgelopen week de technische middelen gebruikt die door de Amerikaanse spionagedienst NSA zijn ontwikkeld.

Robert Holmes, vice-president van productie bij Proofpoint, schetst de situatie: ,,De omvang van de schade is nog niet precies bekend, maar we weten wel dat honderdduizenden computers geïnfecteerd kunnen zijn en dat de aanval veel groter is dan Wannacry."

Malware
De malware creëert virtuele geldeenheden genaamd Monero, vergelijkbaar met Bitcoin, die onzichtbaar en ontraceerbaar zijn. De gegevens die deze winsten mogelijk maken, worden overgenomen en doorgestuurd naar versleutelde webadressen.

,,Hoewel de aanval dus stiller en zonder gebruikersinterface gebeurt, is Adylkuzz winstgevender voor cybercriminelen. De geïnfecteerde gebruikers dragen zonder dat ze het weten bij aan geldwinst voor de aanvallers", aldus Godier.
17-05-2017 17:17
Reageren op dit bericht
Reactie plaatsen