facebook twitter Reactie plaatsen 
KNVB houdt optie voor 'dubbele bekerfinale' Ajax - Feyenoord open
Auteur Bericht
jerry Offline
Posting Freak

Berichten: 4.389
Lid sinds: Jul 2015
Bericht: #1
KNVB houdt optie voor 'dubbele bekerfinale' Ajax - Feyenoord open
KNVB houdt optie voor 'dubbele bekerfinale' Ajax - Feyenoord open
Vrijdag, 14 februari 2020 om 13:24

Nu Ajax en Feyenoord de halve finale van de TOTO KNVB Beker hebben bereikt, lonkt een eindstrijd tussen beide aartsrivalen. Ook in 2010 stonden Ajax en Feyenoord tegenover elkaar in de bekerfinale en toen besloot de KNVB om bij hoge uitzondering een 'dubbele finale' te houden. Of dat nu ook zal gebeuren, laat de voetbalbond nog in het midden.


Ajax en Feyenoord nemen al meer dan tien jaar geen uitsupporters mee naar elkaars stadions, nadat in het verleden zware rellen uitbraken bij onderlinge confrontaties tussen de clubs. Precies tien jaar geleden nam de KNVB het besluit om de bekerfinale tussen de Amsterdammers en Rotterdammers over twee wedstrijden te organiseren. Ajax won vervolgens beide wedstrijden (2-0 en 1-4).

Als Ajax in de halve finale afrekent met FC Utrecht en Feyenoord datzelfde doet met NAC Breda, dan volgt opnieuw een eindstrijd tussen beide clubs. De KNVB weigert echter vooruit te lopen op de zaken. "Ajax - Feyenoord is een van de vier mogelijke finales", laat een woordvoerder weten aan RTV Rijnmond. "De finale staat altijd in het teken van toegankelijk, gastvrij en veilig voetbal."

"We moeten met alle scenario's rekening houden maar gaan nu niet publiekelijk vooruitlopen op één mogelijkheid, vooral niet gezien de onvoorspelbaarheid soms in het bekertoernooi. Dus laten we vooral eerst genieten van de halve finales", zo klinkt het vanuit de KNVB. Ajax gaat op woensdag 4 maart op bezoek bij FC Utrecht, terwijl Feyenoord een dag later in de eigen Kuip aantreedt tegen NAC. De finale staat vooralsnog gepland op zondag 19 april.

'Feyenoord gaat niet akkoord met een eventuele 'dubbele' finale'

Feyenoord en Ajax zijn allebei nog actief in de TOTO KNVB Beker. De Rotterdammers spelen de halve finale tegen NAC Breda en de Amsterdammers tegen FC Utrecht. Wat als beide clubs de finale in De Kuip halen? In 2010 werd er door de voetbalbond besloten om geen uitsupporters toe te laten en de finale over twee wedstrijden te laten spelen. Feyenoord wil daar dit jaar niet mee akkoord gaan.
De KNVB wil nog niet vooruitlopen op de zaken.''De finale staat altijd in het teken van toegankelijk, gastvrij en veilig voetbal. Ajax - Feyenoord is een van de vier mogelijke finales. We moeten met alle scenario’s rekening houden, maar gaan nu niet vooruitlopen op één mogelijkheid, gezien de onvoorspelbaarheid soms in het bekertoernooi. Dus laten we vooral eerst genieten van de halve finales," schrijft de KNVB.
Journalist Jan Dirk Stouten laat op Twitter weten dat Feyenoord niet van plan is om dit keer akkoord te gaan met een finale over twee wedstrijden. ''De halve finales moeten nog gespeeld worden, maar er wordt veel gespeculeerd over een mogelijke finale Feyenoord-Ajax. Na wat belletjes ben ik ervan overtuigd dat Feyenoord nooit akkoord gaat met opnieuw een ‘dubbele’ finale zoals in 2010."
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 14-02-2020 om 15:20 door jerry.)
14-02-2020 14:41
Reageren op dit bericht
REDNECK Offline
Posting Freak

Berichten: 2.884
Lid sinds: Oct 2014
Bericht: #2
RE: KNVB houdt optie voor 'dubbele bekerfinale' Ajax - Feyenoord open
Laten we ons daar maar mee bezig houden als beide clubs ook echt de finale gehaald hebben......
15-02-2020 19:34
Reageren op dit bericht
Wolfje9999 Online
Posting Freak

Berichten: 5.685
Lid sinds: Apr 2015
Bericht: #3
RE: KNVB houdt optie voor 'dubbele bekerfinale' Ajax - Feyenoord open
Abou vindt het prima, dus gewoon weer proberen als het zover komt en afwachten hoe die harde kern zich houd!
Gisteren 23:23
Reageren op dit bericht
Reactie plaatsen