facebook twitter Reactie plaatsen 
Streep door veranderplannen Eredivisie over kunstgras en tv-gelden
Auteur Bericht
jerry Offline
Posting Freak

Berichten: 4.131
Lid sinds: Jul 2015
Bericht: #1
Streep door veranderplannen Eredivisie over kunstgras en tv-gelden
Streep door veranderplannen Eredivisie over kunstgras en tv-gelden

Woensdag, 6 juni 2018 om 14:25

Woensdag hebben de clubs in de Eredivisie vergaderd over eventuele veranderingen die zouden gaan plaatsvinden, maar dit heeft niet geleid tot heldere resultaten, zo meldt Voetbal International. Op de zogenoemde 'veranderagenda' stonden onder meer de onderwerpen kunstgras, de verdeling van tv-gelden, een kleinere Eredivisie met kampioenspoule en het beschermen van de jeugdopleidingen centraal.

Zeven maanden geleden waren de gesprekken over aanpassingen al begonnen, met als aanvoerders onder anderen Hans Nijland (FC Groningen), Edwin van der Sar (Ajax), Adriaan Visser (PEC Zwolle) en Jacco Swart van Eredivisie CV. Vorige maand presenteerde de ‘stuurgroep’ een plan, met als ideeën een competitie van zestien clubs, play-offs om het kampioenschap, een zwaardere degradatieregeling, een einde aan kunstgras in 2021, herverdeling van tv-geld, een hogere vergoeding voor jeugdtransfers en een internationale beloftencompetitie.

De conclusie luidt echter dat er bij de clubs niet verder wordt gedacht dan aan het eigen belang, zo klinkt het. Daarnaast maakte de vereiste stemverhouding (een vijf zesde meerderheid) een akkoord vrijwel onmogelijk. Alleen bij de jonge beloftenelftallen is er een verandering doorgevoerd, zo meldt het weekblad. Clubs zijn het erover eens dat bij de Jong-teams in de voetbalpiramide alleen nog spelers jonger dan 23 jaar mogen meedoen

Daarom blijven we het lachertje van Europa. Jan Smit voorstander van kunstgras zal wel blij zijn
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 06-06-2018 om 16:11 door jerry.)
06-06-2018 16:10
Reageren op dit bericht
Reactie plaatsen