facebook twitter Reactie plaatsen 
'Lachwekkend gewoon dat Van Bronckhorst een van de genomineerden was
Auteur Bericht
Wolfje9999 Online
Posting Freak

Berichten: 5.176
Lid sinds: Apr 2015
Bericht: #1
'Lachwekkend gewoon dat Van Bronckhorst een van de genomineerden was
'Lachwekkend gewoon dat Van Bronckhorst een van de genomineerden was'

Phillip Cocu won ruim een week geleden de Rinus Michels Award. De coach van landskampioen PSV kreeg bij de prijs voor de beste Eredivisie-trainer van het jaar de voorkeur boven Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord) en John van den Brom (AZ). Voor Cocu is het de tweede keer dat hij de prijs in ontvangst mag nemen. In 2015 werd voormalig Oranje-international ook al uitgeroepen tot beste trainer van de Eredivisie.
Ronald Waterreus vindt de uitreiking van de Rinus Michels Awards 'een wassen neus van de bovenste plank' zolang een jury niet objectief onderzoek doet en bepaalt welke trainer het beste werk heeft verricht. De oud-doelman snapt niet dat Cocu de prijs heeft gewonnen en wellicht nog minder dat Van Bronckhorst een van de genomineerden was.

Meer: PSV juicht mee met Liverpool en gaat sowieso Europese groepsfase in | ‘Degenen die het meest klaagden zijn weg bij PSV, ik noem geen namen’

"Hoe is het immers mogelijk dat Van Bronckhorst, wiens slechte seizoen in De Kuip slechts enigszins gered werd met de bekerwinst, eveneens een van de genomineerden was? Lachwekkend gewoon", oordeelt Waterreus in zijn column in De Limburger. De oud-doelman had de prijs liever naar Mitchell van der Gaag zien gaan, ‘die twee jaar op rij het onmogelijke presteerde met Excelsior’ of Maurice Steijn, ‘onder wie VVV-Venlo met Kerst al veilig was’.

"Ze werden niet eens genoemd", verzucht Waterreus, die de landstitel van PSV niet een goede reden vindt om de Rinus Michels Award te winnen. "Zonder de prestatie van Cocu te bagatelliseren, stel ik vast dat er in het verleden wel wat meer trainers op de platte kar door Eindhoven zijn getrokken. Zo héél bijzonder is dat niet."
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 22-05-2018 om 19:36 door Wolfje9999.)
22-05-2018 19:31
Reageren op dit bericht
Reactie plaatsen