facebook twitter Reactie plaatsen 
Asielzoeker te moeilijk uit te zetten
Auteur Bericht
Bertus Offline
Posting Freak

Berichten: 2.831
Lid sinds: Aug 2014
Bericht: #1
Asielzoeker te moeilijk uit te zetten
Asielzoeker te moeilijk uit te zetten
28 min geleden
DEN HAAG - Afgewezen asielzoekers zijn sowieso al lastig uit te zetten, maar Europese regels maken dat nog moeilijker. Het kabinet pleit er daarom in Brussel voor dat het roer om moet.

Staatssecretaris Dijkhoff (Veiligheid en Justitie) merkt dat afgewezen asielzoekers nog regelmatig de benen nemen als hun uitzetting dreigt. Ze gaan dan naar een ander land of duiken hier in Nederland de illegaliteit in. Zonde, onder meer omdat er veel geld en voorbereidingstijd in een uitzetting zit.


Om te voorkomen dat iemand vlak voor zijn uitzetting de benen neemt, werd in het verleden vaak het middel van vreemdelingenbewaring ingezet. Dat mag echter in steeds minder gevallen door Europese regels, merkt Dijkhoff tot zijn onvrede. „We hebben daar erg veel last van.” Rechters staan opsluiting alleen nog in heel uitzonderlijke gevallen toe. „Je moet bijna aantonen dat iemand er al eerder tussenuit is gepiept om bij rechter aan te tonen er risico op vluchten is.”

Nederland gaat in Brussel aankaarten dat de Europese regels slecht uitpakken. Volgens Dijkhoff moet dat bij hervorming van het asielstelsel snel anders geregeld worden.

Griekenland
Tijdens een Kamerdebat over het asielbeleid zei de VVD-bewindsman verder dat hij, ondanks aandringen van linkse partijen, niet van plan is om sneller of extra vluchtelingen vanuit Griekenland naar hier te halen nu het daar sneeuwt en asielzoekers in erbarmelijke omstandigheden moeten leven. De staatssecretaris benadrukt dat Nederland al meer doet dan andere landen: „Er komt een punt waarop ik niet nog meer verantwoordelijkheid op me neem omdat anderen dat niet doen.”

Dijkhoff vindt dat het voornamelijk aan Griekenland is om de opvang daar op orde te hebben. Opvang die wel bestand is tegen de weersomstandigheden. Griekenland heeft tot nu toe steken laten vallen, zei de staatssecretaris.

dus.... we hebben niets te willen....
19-01-2017 21:40
Reageren op dit bericht
Petra Offline
Posting Freak

Berichten: 2.122
Lid sinds: Aug 2014
Bericht: #2
RE: Asielzoeker te moeilijk uit te zetten
Ik merk dat ik steeds meer bedenkingen heb over de onafhankelijkheid van hulporganisaties. Ze maken hun eigen regels, negeren wetten, en bedrijven politiek. Het begint steeds meer een beroepsgroep te worden die zichzelf beloont en, anders dan zij het laten lijken, hun geld halen bij de gewone man. Salonsocialisten.
20-01-2017 20:20
Reageren op dit bericht
Den Offline
Administrator

Berichten: 3.384
Lid sinds: Aug 2014
Bericht: #3
RE: Asielzoeker te moeilijk uit te zetten
Wat heeft dat met dit onderwerp te maken?

Salonsocialisten is in dit kader een rare term. Waarom kun je het gewoon niet oneens zijn met een organisatie zonder gelijk de intenties te betwisten?
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 21-01-2017 om 13:35 door Den.)
21-01-2017 13:21
Reageren op dit bericht
Petra Offline
Posting Freak

Berichten: 2.122
Lid sinds: Aug 2014
Bericht: #4
RE: Asielzoeker te moeilijk uit te zetten
Misschien wel, maar uiteindelijk zit er achter die hele hulporganisatieindustrie een groep die daar hele dikke boterhammen mee verdient. Laatst vertelde iemand van Malta, dat halverwege de vaarroute ligt die mensensmokkelaars varen, dat er op malta nul vluchtelingen komen en ook niet gekomen zijn. De hulporganisaties varen tot voorbij malta om de vluchtelingen op te halen, of om hen zg te signaleren om frontex hen op te laten pikken. Ze pikken ze a h w voor de noord Afrikaanse kust al op. Artsen zonder grenzen heeft deze zomer regelrecht politiek proberen te bedrijven, en de EU onder druk geprobeerd te zetten vanwege HUN mening, die wetten en regels probeerden te negeren. Er zijn steeds meer grote hulporganisaties die te machtig zijn en waar ik steeds meer bedenkingen tegen krijg. Dan geef ik liever aan een Max maakt beter, een muziekvakantie voor gehandicapten, of een Unicef. Terug naar de vluchtelingen die steeds moeilijker uit te zetten zijn. Vanwege het fabrieksmatige ophalen en in Europa uitzetten van grote groepen mensen die later niet in aanmerking komen voor asiel, zijn die ophaalorganisaties in mijn ogen net zo schuldig als de smokkelaars. De grote meerderheid heeft allang geen trek in die voortdurend groeiende groep en al helemaal niet als ze zich niet aanpassen. Kwestie van tijd, totdat de kiezers er een eind aan maken.
21-01-2017 17:33
Reageren op dit bericht
Den Offline
Administrator

Berichten: 3.384
Lid sinds: Aug 2014
Bericht: #5
RE: Asielzoeker te moeilijk uit te zetten
Ik vraag me af waar jij je info vandaan haalt? Ik heb namelijk niet het idee dat ze zoveel invloed hebben. Ja, ze hebben een mening en proberen daar steun voor te krijgen, juist omdat de politiek wat anders wil. Maar dat ze zelf bootjes ophalen heb ik nooit gehoord. Verhalen gaan vaak ook een eigen leven leiden, zeker op het internet.

Uiteindelijk gaat de politiek erover. De politiek sluit die deal met Turkije, niet de hulporganisaties.

Het is een beetje raar om te suggereren dat er überhaupt iemand in Nederland trek heeft in grote groepen vluchtelingen. Het is ook beledigend naar mensen toe die echt willen helpen. Er zijn altijd mensen die ergens van willen profiteren maar ik geloof niet in massale complottheorieën.

Je kunt niet onbeperkt opvangen maar je komt er niet onderuit: ergens moeten die mensen worden opgevangen. De buurlanden nemen er miljoenen op. Dus wil je niet dat het daar overloopt moet je ze daar wel helpen, in je eigen belang.

We zijn hier in het Westen ook wat hypocriet. We willen het liefst een muur rondom Europa maar gaan wel op vakantie naar Dubai en drijven handel met alles en iedereen die de oorlogen in ongelijkheid daar in stand houdt. Laten we daar dan eerst ook mee kappen.
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 22-01-2017 om 00:55 door Den.)
22-01-2017 00:31
Reageren op dit bericht
Petra Offline
Posting Freak

Berichten: 2.122
Lid sinds: Aug 2014
Bericht: #6
RE: Asielzoeker te moeilijk uit te zetten
Klopt. Nu ook de banken zich voorbereiden op grote veranderingen, denk ik dat we volgend jaar om deze tijd wat meer richting kunnen zien. ( ongeacht of dat nu de goede of de verkeerde kant zal zijn)
22-01-2017 18:07
Reageren op dit bericht
Reactie plaatsen